Skip to content

Video | Brood – glutenvrij, lactosevrij en met pure ingrediënten

Brood-tip

Vrij van soya, ei, lactose en gluten

In deze video geef ik je een tip voor brood. 

Allereerst is het belangrijk dat wanneer je brood eet, je vooral het brood eet dat je echt lekker vindt!

Als jij het brood van jouw lokale bakker het lekkerste vindt en weet dat de bakker met pure ingrediënten werkt, blijf dat dan vooral eten.

Bij het brood van de supermarkt plaats ik wel wat kanttekeningen.

Kijk voordat je het koopt eens op het etiket. Het hoofdbestanddeel is vaak tarwemeel, omdat dat het goedkoopste is. De kwaliteit van de voedingswaarden daarvan zijn helaas laag.

Let op, dat je echt volkoren tarwemeel op het etiket ziet staan zodat er nog iets van vezels in zitten.

De donkere bruine broden hebben vaak die kleur door toegevoegde gekarameliseerde suiker om het gezond ‘oerbrood’ idee te geven.

Ten slotte, geldt bij supermarktbrood niet automatisch dat duurder ook betere voedingswaarden inhoudt. Blijf dus goed de etiketten lezen en je gezonde verstand gebruiken.

Met twee plakjes van dit brood zit je op 7 gram eiwitten. Als je daar bijvoorbeeld twee eitjes bij eet kom je alweer op 21 gram in totaal. Ander lekker beleg is deze eiwitrijke groentespread.

Dikke vette tip voor het brood dat ik in deze video besprek: rooster het eerst lekker knapperig voordat je het belegt!

 

Aan de slag met een personal coach?

Goed eten is een cruciale pijler in een blijvende fitte lifestyle. Maar om energiek en voluit te leven zijn de andere vijf pijlers even zo belangrijk. 

Hoe zit het met jouw hoeveelheid dagelijkse beweging, ontspanning, slaap, fysieke training en motivatie?

Ik help je als personal coach graag grip te krijgen op je leefstijl. Let’s go!