
- Energy - Food, Ontbijt
- Leestijd: 3 min
Tip: Ontbijt met Brownie
Geen dag meer leven zonder chocola.
Door veel pompoen te eten!
Oh oh oh chocola…..werkelijk: een dag zonder chocola, is een dag niet geleefd!
Een stukje chocola na mijn lunch en diner is een feit, maar het liefst creëer ik nog wat extra momenten op de dag waarop ik de smaak van chocola heb.
Mijn meiden zijn genetisch belast en hebben precies dezelfde behoefte. Om die reden eten zij wekelijks mijn chocolade brownie als ontbijt.
Brownie als ontbijt?
Jazeker! En deze maaltijd is een stuk gezonder dan hij klinkt. Deze brownie bevat namelijk 400 gram groenten die je niet proeft en is dus super voedzaam en vezelrijk.
Groenten verwerken in je maaltijden is sowieso altijd een goed idee. Waarom ik graag groenten verwerk in het eten lees je hier.

Brownie – met pompoen die je niet proeft
Dat je het niet voor elkaar krijgt om bij je ontbijt bakken vol groente weg te werken is echt niet vreemd. Juist daarom is deze brownie met pompoen die je niet proeft zo’n heerlijke oplossing! Simpel, voedzaam en meer dan lekker om de dag gezond te starten!
Wat heb je nodig?
- 400 gram pompoenblokjes (diepvries/vers)
- 100 gram ontpitte dadel
- 100 gram ongebrande noten
- 75 gram havervlokken
- 50 gram cacao
- 2 eieren
- 2 el koek-/speculaaskruiden
- 1 el agave/ahornsiroop of honing (optioneel)
- Snufje vanille poeder
- Snufje zout
- 1 tl zuiveringszout/baksoda
- 1 tl appelciderazijn
- Een krachtige keukenmachine met goed mes.
- Een (siliconen) taartvorm van 25cm
Wat moet je doen?
- Stoom of kook de pompoen in een pan met kokend water totdat ze gaar zijn. Bevroren pompoenblokjes duren iets langer dan verse, maar houd ca. 10 minuten aan.
- Mix de noten en haver in de keukenmachine fijn en schenk het mengsel over in een grote mengkom.
- Voeg de cacao, 2 eetlepels koek-/speculaaskruiden, vanillepoeder en het zout toe aan het notenmengsel.
- Giet de pompoen af en laat even afkoelen in het vergiet.
- Doe ondertussen de eieren, 1 el agavesiroop en dadels in de keukenmachine en voeg dan de pompoen toe.
- Mix dit tot een luchtige massa.
- Voeg het pompoenmengsel toe aan het cacaomengsel en roer het goed door tot een egaal stevig beslag.
- Voeg het zuiveringszout toe en schenk de azijn erover zodat het gaat bruisen.
- Roer het beslag nu nogmaals goed door.
- Verdeel het browniebeslag gelijkmatig over de bakvorm.
- Doe 45 minuten in een oven van 175 graden.
Wanneer de brownie is afgekoeld kan je hem uiteraard lekker opeten. Ik snijd hem in 8 stukken en vries ze in. Op die manier heb ik 8 ontbijtjes klaar.
De meiden halen een avond van tevoren een stuk uit de vriezer en eten er vaak wat kwark bij voor de smaak en wat extra eiwitten.
De kwark van het merk Protein raden zij aan bij deze brownie. Ik smeer er zelf liever een klodder biologische pindakaas op!
Experimenteer zelf wat jij het lekkerste vindt.
Eet smakelijk!
Aan de slag met een personal coach?
Goed eten is een cruciale pijler in een blijvende fitte lifestyle. Maar om energiek en voluit te leven zijn de andere vijf pijlers even zo belangrijk.
Hoe zit het met jouw hoeveelheid dagelijkse beweging, ontspanning, slaap, fysieke training en motivatie?
Ik help je als personal coach graag grip te krijgen op je leefstijl. Let’s go!



