Skip to content

Home made granola

Lekker, knapperig, suikervrij en glutenvrij

Lekkere granola in een low carb variant

Granola is in principe een super mooi product. De zaden en pitten zorgen voor gezonde vetten bij je maaltijd. Daarnaast zorgt de crunch van granola ook voor een beter verzadigingsgevoel. 

Het is heerlijk lekker met (plantaardige)kwark, als topping in een smoothie bowl of om je fruitsalade een extra bite te geven.

Uiteraard kan je vele soorten granola in de winkel kopen. De kunst is dan alleen wel om de etiketten te lezen, want vele bevatten onnodig veel suikers. Niet nodig. Helemaal als je eenmaal hebt ervaren hoe simpel het is om je eigen onbewerkte variant te maken!

Deze home made granola is super makkelijk om te maken en lekker! In minder dan 5 minuten maak je deze suikervrije, glutenvrij en pure variant.

Wat heb je nodig?

Deze hoeveelheden zijn voor een kleine badge. Dat doe ik expres, zodat je eerst kunt ervaren of je het lekker vindt. Daarna kan je de volgende versies echt naar ‘jouw smaak’ perfectioneren. Vermenigvuldig dan simpelweg de aantallen. 

  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 25 gram noten (ongebrand)
  • 25 gram (heel!) lijnzaad
  • 25 gram boekweitgrutten
  • 15 gram kokoschips
  • 10 gram kokosolie
  • 1tl granolakruiden (denk aan gemalen kaneel, gember, kardemon)
  • bakplaat met bakpapier
  • pot om in te bewaren

N.B Je kunt er ook wat (glutenvrije)havervlokken aan toevoegen, maar ik hou zelf erg van deze low-carb variant.

Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven op 155 graden
  • smelt de kokosolie
  • mix alle ingfedinetm bij elkaar 
  • verspreid de granola over de bakplaat
  • doe het 15 a 10 minuten in de oven. Blijf er dichtbij zodat je tijdig kan husselen.
  • Laat goed afkoelen!! dat zorgt juist voor de bite.
  • Prima houdbaar in afgesloten pot.

Eet smakelijk!