Skip to content

Video | Super lekker & eiwitrijk ontbijttoast

Snel, simpel, glutenvrij en lactosevrij

Ik sta sowieso altijd te popelen om te eten, maar wanneer ik dit recept op de planning heb…dan stuiter ik als het ware ;-).

Ik laat jullie graag zien en vooral proeven hoeveel lekkere ontbijtvariaties er zijn zonder gluten en lactose.

In dit recept gebruik ik kokosmeel. Kokosmeel heeft namelijk veel minder koolhydraten dan andere meelsoorten en is daardoor relatief hoger in eiwitten. Mocht je de kokossmaak weg willen uit het recept, vervang het dan door een ander gezond meelsoort zoals bijvoorbeeld havermeel of volkoren speltmeel. 

LET OP: kokosmeel heeft andere ‘karaktereigenschappen’ tijdens het koken dan gewone meelsoorten. Kokosmeel bindt sneller en maakt een beslag ook sneller droog. Daarom kan je nooit 1: 1 kokosmeel vervangen door ander meel. In dit recept verdubbel je de hoeveelheid als je geen kokosmeel kiest.

  • Wat heb je nodig?
  • 10 gram (geurloos) kokosolie
  • 10 gram kokosmeel (of 20 gram volkorenmeel/speltmeel oid )
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • snufje zout
Lemon Poppy Seed – variant?
  • voeg maanzaad en rasp van 1/2 citroen aan beslag

Verhit een koekenpan. Smelt de kokosolie en meng alle ingrediënten tot een egaal beslag. Bak de toast op hoog vuur aan beide kanten knapperig.

Heerlijk om te beleggen met pindakaas of (lactosevrije) kwark met vers fruit. 

Eet smakelijk!

Aan de slag met een personal coach?

Goed eten is een cruciale pijler in een blijvende fitte lifestyle. Maar om energiek en voluit te leven zijn de andere vijf pijlers even zo belangrijk. 

Hoe zit het met jouw hoeveelheid dagelijkse beweging, ontspanning, slaap, fysieke training en motivatie?

Ik help je als personal coach graag grip te krijgen op je leefstijl. Let’s go!