Home made noten-zadenbrood

Home made noten-zadenbrood

Super lekker en voedzaam home made noten- en zadenbrood!! Het is een heerlijk alternatief voor als je geen traditioneel brood wilt eten, maar wel zin hebt in een voedzame eiwitrijke bite.

Het is een bom van gezonde vetten en eiwitten. Het past dus mooi in dag waar je lekker actief bent. Besmeer dit zadenbrood bijvoorbeeld met houmous, avocado, pindakaas, eitje, doperwten & feta dip of eet het naturel bij een salade of soep.

Veel klanten gebruiken deze juist als “to go lunch”, omdat het makkelijk mee te nemen is en je er maar weinig van nodig hebt.

De zaden die je voor dit recept nodig hebt zijn makkelijk te vinden in de winkels. Wij kopen ze vaak bij Holland & Barret, want daar zijn vaak voordeelacties; inslaan dus!  En de ongezouten gemengde noten van de Lidl zijn verder ook prima.

Dit brood is genoeg voor 15-18 plakken.
Het beslag maken duurt maar 3 minuten (je hebt niet eens een keukenmachine nodig).

Daarna doet de tijd de rest:
60 minuten in de oven en 30 minuten afkoelen voordat je het snijdt.

Ingrediënten voor het noten-zadenbrood:

  • gemengde noten (ongezout) | 100 gr
  • zonnebloempitten | 100 gr
  • pompoenpitten | 100 gr
  • sesamzaad (zwart geroosterd geeft de mooiste look vind ik ) | 100 gr
  • (gebroken) lijnzaad | 100 gr
  • 5 eieren
  • 80 gr kokosolie
  • een flinke snuf zout

Hoe doe je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie in de magnetron/pannetje.
  • Nu is het gewoon een kwestie van alles bij elkaar doen en dan te mengen met een lepel.
  • Doe het bakpapier in een cakevorm en giet het beslag erin.
  • Nu kan het brood in de oven.
  • Na 60 minuten is het brood klaar en moet het minimaal 30 minuten afkoelen.
  • Snijdt het in plakken en dan kan je lekker genieten.
  • De rest kan je invriezen. Maak stroken bakpapier en zigzag deze tussen de plakken.
  • Doe de dit in een afgesloten plastic doos of afsluitbare zakje in de vriezer.
Geen reactie's

Geef een reactie